Oliwa z oliwek POMACE - do smażenia
Podstawą Twojej domowej kuchni są sałatki, a także potrawy pieczone? Nie musisz dłużej szukać wyrobu, który nada się do każdego dania. Nasza oliwa z oliwek Pomace do smażenia jest produktem, który możesz wykorzystać do każdego posiłku, zarówno przygotowywanego na ciepło, jak i na zimno. To mieszanka greckiej oliwy rafinowanej i extra virgin, którą charakteryzuje niepowtarzalny smak i odporność na działanie wysokich temperatur.
Oliwa z oliwek do smażenia – czym charakteryzuje się oliwa z oliwek Pomace?
Oliwa z oliwek Pomace, czyli jedna z najpopularniejszych oliw z oliwek do smażenia, wytwarzana jest z wytłoczyn z oliwek. Składająca się z mieszanki rafinowanej oliwy z wytłoczyn oraz oliwy z oliwek nierafinowanej oliwa Pomace wyróżnia się wysoką klarownością i stabilnością oksydacyjną podczas obróbki termicznej. Również w wysokich temperaturach oliwa z oliwek do smażenia nie dymi i nie wydziela żadnych zapachów. Jej właściwości sprawiają, że oliwa z oliwek Pomace nadaje się do smażenia wszystkich rodzajów żywności. Zaletą oliwy z oliwek do smażenia jest również dobry stosunek jakości do ceny.
Oliwa z oliwek Pomace – jakość w dobrej cenie
Dostępna w naszym sklepie internetowym oliwa z oliwek Pomace powstająca z oliwy rafinowanej i oliwy z oliwek nierafinowanej extra virgin to produkt stanowiący kompromis pomiędzy jakością, a ceną. Oliwę z oliwek do smażenia z powodzeniem wykorzystywać można nie tylko do dań z patelni. Oliwa z oliwek Pomace to produkt wyróżniający się dużą uniwersalnością zastosowań.
Uniwersalna oliwa z oliwek Pomace – nie tylko do smażenia
Sposób powstawania oliwy z oliwek Pomace i jej unikalny skład, w tym oliwa z oliwek nierafinowana, przekłada się na uniwersalność zastosowań oliwy z oliwek Pomace. Poza tym, że Pomace wykorzystywana jest jako oliwa z oliwek do smażenia, można używać jej również do pieczenia. Ciekawym zastosowaniem oliwy z oliwek Pomace z naszego sklepu jest wykorzystywanie jej do pieczenia ciast i ciasteczek, jako alternatywa np. dla masła. Nie ma obaw, że słodkie wypieki nabiorą niechcianego posmaku, gdyż oliwa z oliwek do smażenia jest neutralna i nie zmienia smaku przygotowywanych dań. Ponadto nie ma ona wpływu na aromat wyrobów i zapach unoszący się w kuchni.
Spróbuj upiec placek, a może usmażyć frytki, rybę czy kurczaka używając oliwy z oliwek Pomace. Wykorzystaj oliwę z oliwek do smażenia do przygotowania obiadu, kolacji i ciasta na deser. Pozwoli Ci to nie tylko osiągnąć niepowtarzalny smak dań, ale także ograniczyć produkty na liście zakupów!