Moje konto Moje konto

Oliwa z oliwek z oświadczeniem zdrowotnym "Health Claim"

Producenci

Opis strony

W tej kategorii znajdziecie Państwo oliwę z oliwek, w której poziomy zawartości oleocanthalu i oleaceiny są wyższe niż średnie wartości (odpowiednio 135 i 105 mg/kg) próbki oliwy uwzględnionej w międzynarodowym badaniu przeprowadzonym na Uniwersytecie Kalifornijskim w Davis.

Dzienne spożycie 20 g analizowanej oliwy dostarcza 18,6 mg hydroksytyrozolu, tyrozolu lub ich pochodnych. Oliwa z oliwek zawierające powyżej 5 mg na 20 gr należą do kategorii olejów chroniących lipidy krwi przed stresem oksydacyjnym - zgodnie z Rozporządzeniem 432/2012 Unii Europejskiej i mogą używać nazwy "Health Claim". Należy zauważyć, że oleocanthal i oleaceina wykazują ważną aktywność biologiczną i wykazują działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne, kardioprotekcyjne i neuroprotekcyjne.

Nie od dziś wiadomo, że tłuszcze zwierzęce powinny pojawiać się w naszej diecie co najwyżej okazjonalnie. Warto zamienić masło i smalec na rzecz olejów roślinnych, które idealnie nadają się do smażenia czy spożywania na zimno. Oprócz niezwykłych walorów smakowych takie produkty mogą także pochwalić się pozytywnym wpływem na funkcjonowanie naszego organizmu. Nasz sklep ma w swojej ofercie artykuł najwyższej jakości, który zadowoli podniebienia najbardziej wytrawnych smakoszy. Jest to grecka oliwa z oliwek z oświadczeniem zdrowotnym "Health Claim".

Grecki przysmak z oświadczeniem zdrowotnym "Health Claim" z naszego sklepu

W czym tkwi siła zielonych płynów z naszego sklepu o nieziemskim aromacie? Cała tajemnica tkwi w uprawie i ręcznym zrywaniu owoców z drzew w odpowiednim momencie. Dzięki temu tłuszcz tłoczony na zimno charakteryzuje się niską kwasowością i intensywnym aromatem z lekką goryczką. Nieziemski smak bezpośrednio od lokalnych producentów, a do tego oświadczenie zdrowotne. Czego chcieć więcej?

Co kryje się pod oświadczeniem zdrowotnym "Health Claim"?

W tej kategorii sklepowej znajdziecie Państwo oliwę, w której poziomy zawartości oleocanthalu i oleaceiny są wyższe niż średnie wartości (odpowiednio 135 i 105 mg/kg) próbki oliwy uwzględnionej w międzynarodowym badaniu przeprowadzonym na Uniwersytecie Kalifornijskim w Davis.

Dzienne spożycie 20 g analizowanego tłuszczu dostarcza 18,6 mg hydroksytyrozolu, tyrozolu lub ich pochodnych. Produkty zawierające powyżej 5 mg na 20 g należą do kategorii olejów chroniących lipidy krwi przed stresem oksydacyjnym - zgodnie z Rozporządzeniem 432/2012 Unii Europejskiej i mogą używać nazwy "Health Claim". Należy zauważyć, że oleocanthal i oleaceina wykazują ważną aktywność biologiczną i wykazują działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne, kardioprotekcyjne i neuroprotekcyjne.

Produkty