Moje konto Moje konto

Oliwa Extra Virgin KALAMATA AVIA PDO 5 litrów

156.00
Dodaj do ulubionych Negocjuj cenę

Na stanie: 25 Mało

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Numer katalogowy: 0056

Indeks/kod produktu: 0056

Waga: 7 kg

Producent: Olive Oil Cooperative of Mandinea & Avia

Oliwa Extra Virgin KALAMATA AVIA PDO 5 litrów

Oliwa Extra Virgin KALAMATA AVIA PDO 5 Litrów
Opakowanie 5l – metalowa puszka z wygodnym, wyciąganym lejkiem
Zawartość kwasów oleinowych w tym roku to nie więcej niż 0,35%
Termin przydatności 30.09.2020
Grecka oliwa z oliwek extra virgin KALAMATA AVIA PDO

 

Jedna z najlepszych greckich oliw z oliwek dostępna ponownie w naszej ofercie!

Oliwa z oliwek AVIA KALAMATA PDO to sok z oliwek, produkowany bezpośrednio z pierwszego tłoczenia na zimno z oliwek odmiany "Koroneiki". Oliwę AVIA KALAMATA PDO wyróżnia jej zapach, żywy kolor, bogaty smak, niska kwasowość, niepowtarzalny bukiet oraz wszelkie cechy jakościowe, które doprowadziły do uzyskania międzynarodowych nagród i wyróżnień. Jest naprawdę niesamowita!
Oliwa z oliwek AVIA KALAMATA PDO jest uważana za główny składnik tradycyjnej diety śródziemnomorskiej.
W przeciwieństwie do innych olejów i tłuszczy, oliwa z oliwek jest to znakomity olej do smażenia, ponieważ może wytrzymać w temperaturach sięgających 210 ° C bez żadnych zmian w swoim składzie fizykochemicznych.
Wymieszany z różnymi ziołami i przyprawami, może być stosowany jako sos sałatkowy do szerokiej gamy potraw (mięso, ryby, itp.) i do sałatek. Jego substancje aromatyczne i właściwości organoleptyczne mają pozytywny wpływ na układ trawienny.
W przeciwieństwie do kwasów tłuszczowych, kwas oleinowy pochodzący z oliwy z oliwek jest dla nas cennym źródłem energii i nie jest łatwo przekształcany w tkankę tłuszczową. Ma korzystny wpływ na rozwój i funkcjonowanie systemu nerwowego.
Prowadzone badania udowadniają, że oliwa z oliwek dzięki wysokiej zawartości substancji ochronnych, jest na szczycie rankingu wśród olejów jadalnych, jeśli chodzi o ochronę przed chorobami układu krążenia i zmniejsza ryzyko zachorowania na raka piersi i żołądka. Eksperymenty udowodniły znaczny spadek poziomu niepożądanego cholesterolu LDL i wzrost poziomu "dobrego" cholesterolu HDL.    Ta oliwa to nie jest nieznanego pochodzenia ogólnie dostępna "mieszanka oliw"  tylko produkt, który posiada certyfikat POD!!!

Oliwa produkowana przez Spółdzielnię MANTINEA & AVIA jest jedną z najstarszych w Grecji, spółdzielnia została założona w 1924 roku i jest certyfikowana do produkcji unikalnego - regionalnego produktu Oliwy AVIA KALAMATA PDO (chroniona nazwa pochodzenia). Oliwa z oliwek, jest uzyskiwana na zimno przez wirowanie, to naturalny sposób wyciskania czystego soku z oliwek bez żadnych dodatków.
Roczna produkcja wynosi tylko około 700 ton oliwy z oliwek. Spółdzielnia MANTINEA & AVIA jest dumna ze swojego jedynego produktu oliwy z oliwek AVIA KALAMATA PDO. Jest ona oliwą z oliwek, która łączy w sobie niezrównane korzyści dla zdrowia z charakterystycznym i niepowtarzalnym smakiem.
Spółdzielnia MANTINEA & AVIA ciągle poprawia swoją pozycję na rynku poprzez modernizację organizacji i jej działania. W swoich nowoczesnych zakładach produkcyjnych, gdzie wszystkie urządzenia do przetwarzania oliwek, są wykonane według najnowszych technologii i oliwa magazynowana jest w zbiornikach wykonanych ze stali nierdzewnej. Spółdzielnia produkuje, pakuje i handluje oliwą AVIA KALAMATA PDO, swoim jedynym produktem, który jest jednym z najlepszych produktów w Grecji.

Oliwa AVIA KALAMATA PDO i jej producent posiadają certyfikat do produkcji unikalnego AVIA KALAMATA PDO (chroniona nazwa pochodzenia) oliwy z oliwek w ramach licencji 11419/20-11- 93, ponieważ zostały spełnione wszystkie następujące warunki: do walki ze szkodnikami owoców oliwek używana jest przynęta - spray (bez pestycydów - bactocera oleae). Produkowana oliwa jest tłoczona na zimno, więc wszystkie jej naturalne dobra zostają wewnątrz.

Oliwa AVIA KALAMATA PDO jest produktem wolnym od GMO. Spełnia surowe wymogi jakościowe zgodnie z normą EN ISO 9001:2008, EN ISO 22000:2005 oraz AGROCERT (organizacja greckiego Ministerstwa Rozwoju Obszarów Wiejskich i Żywienia, który poświadcza zgodność normy Rozporządzenia Rady Europejskiej 510/2006, 261611/406/22-3-2007, o uznawaniu produktów "AVIA KALAMATA PDO"  dotyczących pakowania i handlu oraz IFS / V.6 (International Featured Standards) Protokół techniczny.

Oliwa AVIA KALAMATA PDO otrzymała międzynarodowe nagrody i wyróżnienia, co napawa dumą jej producentów z pokolenia na pokolenie.

ZAPRASZAMY DO SPRÓBOWANIA TEJ WSPANIAŁEJ OLIWY !!!


Wartości odżywcze - ilość na 14g oliwy

Tłuszcze ogółem 14g
Tłuszcze nasycone 1.4g
Izomery kwasów tłuszczowych 0g
Tłuszcze wielonienasycone 1g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 11g
Cholesterol 0g
Sód 0g
Węglowodany 0g
Białko 0g

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: