Moje konto Moje konto

Oliwa z oliwek Extra Virgin MARMARO 250 ml

23.00
19.00
Dodaj do ulubionych Negocjuj cenę

Na stanie: 59 Dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Numer katalogowy: 0172

Indeks/kod produktu: 0172

Waga: 0.4 kg

Producent: Garofallos Dimitris

Oliwa z oliwek Extra Virgin MARMARO 250 ml

EXTRA VIRGIN OLIVE OIL "MARMARO" - najwyższej jakości grecka, ekskluzywna, limitowana oliwa z oliwek

Opakowanie 250 ml – ekskluzywna puszka z rysunkiem marmuru
KWASOWOŚĆ PRODUKTU NIE PRZEKRACZA 0,32%
Termin przydatności do spożycia: 22.09.2022

Oliwa z oliwek extra virgin „MARMARO” to oliwa najwyższej kategorii produkowana z niedojrzałych oliwek odmiany “Green olives of Chalkidiki”, zbieranych ręcznie, bezpośrednio z drzew oliwkowych. „Zielone Oliwki Chalkidiki” pochodzą wyłącznie z odmian „Chondrolia Chalkidiki” i „Chalkidiki” z Olea Europea. Oliwki produkowane przez te odmiany na Półwyspie Chalcydyckim charakteryzują się dużymi rozmiarami owoców z dużą proporcją miąższu do pestki, jasnozielonym/zielonkawo-żółtym kolorem, delikatnym owocowym aromatem i smakiem lekko gorzkim, pikantnym i pozbawionym poczucia tłustości drzew oliwnych dzięki szczególnym warunkom glebowo-klimatycznym obszaru, a także stosowanym przez plantatorów oliwek technikom uprawy (oliwki są zbierane ręcznie bezpośrednio z drzewa, a nie z ziemi). Stosowanym procesem tłoczenia oliwy jest ekstrakcja na zimno, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa z oliwek extra virgin „MARMARO” ma intensywny smak, lekko goryczkowy z pikantnym posmakiem. Główną cechą oliwy „MARMARO” jest niska kwasowość i wysoka zawartość przeciwutleniaczy. Dzienne spożycie 20 g oliwy „MARMARO” dostarcza 7,4 mg tyrosolu i pochodnych hydroksytyrozolu. Oliwy z oliwek, które zawierają powyżej 5 mg na 20 gram należą do kategorii oliwy z oliwek, która chroni przed peroksydacją lipidów krwi - zgodnie z Rozporządzeniem Komisji nr 432/2012 Unii Europejskiej. Podkreśla się, że oleocanthal i oleozyna zawarta w oliwie „MARMARO” wykazują ważną aktywność biologiczną, a także właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, kardioochronne i neuroprotekcyjne.

Oliwa z oliwek extra virgin „MARMARO” jest wielokrotną laureatką i zdobywcą medali na międzynarodowych konkursach oliw z oliwek na całym świecie!

Korzyści płynące z „MARMARO - płynnego złota”

1. Posiada wysoką zawartość tłuszczów jednonienasyconych.

2. Zawiera duże ilości przeciwutleniaczy.

3. Chroni przed chorobami serca.

4. Ma silne właściwości przeciwzapalne.

5. Pomaga zapobiegać udarom.

6. Zmniejsza ryzyko cukrzycy typu 2.

7. Obniża ciśnienie krwi.

8. Pomaga w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów.

9. Hamuje rozwój choroby Alzheimera.

10. Zwalcza depresję.

 

Acidity / Kwasowość 0,32 %
Peroxide Value / Liczba nadtlenkowa 6,3 meq O2/kg
K270 0,157 meq O2/kg
K232 1,820 meq O2/kg
DK -0,003 meq O2/kg
Total Biοphenols / Biofenole ogółem 416 mg/kg

 

Oliwy z oliwek z naszej oferty charakteryzują się:

- importujemy małe partie oliwy, dzięki czemu możemy oferować zawsze świeżo rozlaną oliwę

- Producenci z którymi współpracujemy to małe, z reguły rodzinne firmy dla których produkcja oliwy jest nie tylko biznesem ale przede wszystkim sposobem życia w zgodzie z naturą

- my wiemy gdzie rosły i znamy odmianę oliwek, z których wytłoczono oferowaną do sprzedaży oliwę

- oliwki zbierane są ręcznie, oliwa wytłaczana jest wyłącznie metodami mechanicznymi (żadnej chemii!!!), w niskiej temperaturze tłoczenia do max  24’C

Nasza oliwa z oliwek to prawdziwy sok pozyskany z oliwek – Zapraszamy do zakupu :)

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: